0755 159 959 | STRUCTURAL EUROTRAINING SRL contact@set.edu.eu

Vremuri noi, examene vechi

Azi se dau rezultatele la bac...

Azi se dau rezultatele la bac, la capacitate si se tot vorbeste despre aceste evaluari si despre ce note mici se obtin, sau ce tineri slab pregatiti avem. Se fac multe comparatii cu generatiile trecute, se da vina pe parinti, pe gageturi, pe copii.

Ne e mai usor sa aruncam cu piatra sau sa aratam cu degetul, in loc sa vedem intai partile bune si ce stiu in plus acesti tineri fata de ceea ce stim noi si generatiile deja trecute printr-un sistem educational. Nu stim sa scriem corect romaneste, nu ne informam, traim intr-o programa invechita, dar nu ne schimbam pe noi, e mai simplu sa-i criticam pe altii.

Au multi pretentia ca elevii si studentii sa memoreze pagini intregi, in loc sa ii invete sa gandeasa si sa le imbine teoria cu multe aplicatii practice. Cred ca sunt elevii neinteresati si nu vor sa invete, dar nu se intreaba ce metode pot aplica pentru a-i atrage si a face o tema mai interesanta, mai interactiva. Daca vad ca de la cateva luni la 20 ani le plac copiilor gageturile, dar ei, ca adulti, nu prea stiu ce sunt acelea sau nu stiu sa le foloseasca, deja le considera inamice, in loc sa le devina prieteni si sa incerce sa le ia in ajutorul formarii, nu sa le interzica. Copiii sunt din ce in ce mai inteligenti si mai dotati intelectual, dar au nevoie sa li se dezvolte acesta inteligenta, inclusiv cea emotionala. Nu stim ce e cu noua tehnologie, intrebam, nu stim ce e inteligenta emotional, invatam! Dar nu judecam noile generatii sau pe cei care stiu sa fie in rand cu noile metode de invatare si de aplicare a cunostintelor, competentelor si abilitatilor.

Vremurile in care trebuia sa credem si sa nu cercetam au trecut, copiii, care mai ieri au dat examene, sau cei de azi, stiu si au alte perspective asupra vietii. Nu mai vor sa asimileze multa teorie fara rost, nu mai vor sa traiasca in tipare, nu vor sa fie pusi la colt si nici batuti, pentru ca nu invata cum au fost unii invatati sa invete. Vor sa fie incurajati sa faca ceea ce le place, sa fie respectati si motivati.

Luam de bun ceea ce spun si sau scriu altii, nu ne informam, nu verificam, diseminam fara noima, ii obligam si pe copii sa zica si sa faca cum vream noi. Nu ne uitam in oglinda, nu-i invatam nici pe ei sa se uite in oglinda si sa ii verifice cunostintele si comportamentul.

Avem copii frumosi si inteligenti. Sa ii invatam sa devina destepti si sa ii lasam sa se dezvolte!

Valoare

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module.

P

Parteneriat

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module.

Calitate

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module.

+

Respect

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module.

NE PASĂ DE

Succesul Tău

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Abonare la Newsletter

Calitatea noastră, performanța voastră!

TEL: 0755 159 959
Bdul General Vasile Milea, nr 2i, Corp 3, birou 1

Structural Eurotraining
Calitatea noastră, performanța voastră!

Orar: LUNI-VINERI
9AM - 5PM